Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Декоруємо трюмо в домашніх умовах

Кожен може прикрасити туалетний столик на свій смак. По-перше, це цікаво, а по-друге - корисно! Ви зможете швидко і ефективно освіжити інтер'єр, додавши свіжі нотки до своєї улюбленої корпусних меблів. У цій статті ми поговоримо про те, як можна оновити туалетний столик в домашніх умовах і які матеріали для цього найкраще підійдуть.

Декупаж - популярна і проста техніка

Ця техніка поновлення меблів є однією з найпопулярніших на сьогоднішній день. Справитися з нею може навіть дитина. І до речі, це відмінний спосіб розвинути у дитини творчі креативні навички. Можна піти найпростішим шляхом і просто освіжити фасадні частини яскравими аплікаціями. В цьому випадку, процес оновлення старого туалетного столика пройде набагато швидше. А можна підійти до нього більш глобально і почати з зачистки корпусу і фасадів. Бажано, розібрати меблі, якщо є така можливість. Давайте розглянемо всі етапи поновлення трюмо в техніці декупаж.

Що нам для цього потрібно?
• Наждачний папір або шліфувальна машинка
• Ґрунтовка
• Спирт (для знежирення)
• Кисть і клей (для декупажу)
• Малярський валик або звичайна губка
• Заготовки аплікацій

Що робимо?
1. Беремо наждачний папір і зачищаємо поверхню туалетного столика. Наше завдання - зняти шар лаку (або іншого покриття, якщо трюмо зроблено з ДСП або МДФ) і видалити всі дрібні дефекти (подряпини, відколи, нерівності).
2. Приберіть залишки покриття і протріть поверхню спиртом. Він знежирити її і підготує до подальших дій.
3. Коли спирт випарується, можна наносити ґрунтовку. Вона забезпечить хороше зчеплення з поверхнею і не допустить утворення пусток в процесі створення колажу.
4. Окремо відзначимо етап фарбування трюмо. Якщо декупаж буде наноситися локально, тоді туалетний столик потрібно перефарбувати. Вона наноситься в 2-3 шари. Кожен шар повинен добре просохнути перед нанесенням наступних.
5. Отже, коли з фарбуванням впоралися, саме час клеїти підготовлені елементи для декупажу. Можна скористатися звичайним клеєм ПВА, головне - наносити його тонким рівномірним шаром на аплікацію і на те місце, куди Ви плануєте її визначити.
6. Візьміть валик або губку, розрівняйте аплікацію від центру до країв. Залишки клею можна видалити за допомогою звичайної сухої м'якої тканини. Тепер потрібно почекати, поки колаж повністю висохне.
7. Наносимо меблевий лак. Підібрати його можна в будь-якому будівельному магазині. Підбирайте продукт без запаху і обов'язково на водній основі. Покрийте туалетний столик 2 або 3 шарами меблевого лаку і готово!

Патинування в домашніх умовах

Патинування меблів своїми руками - цікавий і захопливий процес. Він займає багато часу, але результатом Ви точно залишитеся задоволені. Штучне зістарювання трюмо - ще один популярний метод освіжити інтер'єр і додати в нього якусь родзинку. Відзначимо, що патинування найбільш ефективно проявляє себе саме на туалетних столиках з натуральної деревини. ДСП або МДФ цієї процедурою в повній мірі просто не піддадуться. Почнемо з простішого способу.

Що робимо?
Беремо металеву щітку і зчищають нею весь лак з поверхні трюмо. Щетина залишить невеликі тріщинки, які і утворюють той самий ефект старіння. Але це тільки пів справи. Потім потрібно змахнути пил, що утворився і нанести шар фарби, що сподобався Вам відтінку. Тепер останній штрих - надаємо туалетному столику вишуканості та елегантності. Як правило, підбирають фарбу з відтінком золота, срібла або бронзи і наносять її зверху.

Якщо у Вас достатньо вільного часу, можна підійти до патинування більш глобально. У такому випадку, Ви отримаєте повноцінне дизайнерське трюмо, аналогів якому Ви ніде не знайдете. Нагадуємо, що мова йде про дерев'яні меблі.

Що потрібно?
• Наждачний папір
• Ґрунтовка
• Акрилові фарби кольору золота і бронзи
• Пензлик
• Губка
• Меблевий лак (прозорий)

Приступаємо!
Для початку беремо наждачний папір і зачищаємо поверхню. Після, змахуємо залишки сміття і ґрунтуємо її.
Тепер беремо кисть і наносимо золоту фарбу. Перший шар повинен добре просохнути. Потім його потрібно зашкуритм. Після потрібно нанести ще один шар фарби, він повинен бути тонким. Коли поверхня висохла, локально наносимо на неї мазки бронзової фарби. Найчастіше її наносять на кути або виступаючі частини.

Оновлюємо туалетний столик з дзеркалом

З дзеркалом, а вірніше - з його рамою, можна вчинити аналогічно. Якщо вона широка - декупаж буде доречний. А якщо для аплікацій недостатньо місця - можна просто її перефарбувати. Ви завжди можете придбати раму окремо і просто замінити її. Ви можете зайнятися патинуванням або просто взяти спеціальні наклейки і доповнити ними обрамлення дзеркала Вашого трюмо.
Оновити туалетний столик своїми руками може кожен! Скористайтеся нашими порадами і подаруйте друге життя своїх улюблених меблів.

2017-12-14 17:55:04
^ Наверх