Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Де повинен стояти комп'ютерний стіл?

Перед тим, як купити комп'ютерний стіл, для нього необхідно підібрати зручне місце. Це головна умова. Адже в такому випадку, Вам буде простіше визначитися з його розмірами і модифікацією. Куди краще поставити комп'ютерний стіл? У цій статті ми розглянемо всі можливі варіанти його розташування і з'ясуємо, який з них підійде саме Вам.

Основні вимоги до оформлення робочої зони

  • Комп'ютерний стіл, особливо якщо він використовується для інших цілей, повинен бути добре освітлений. Природне і штучне освітлення має бути обов'язково присутня в залежності від часу доби.
  • Робоча зона повинна бути ергономічною. Все, що Вам необхідно повинно знаходитися в межах досяжності. Ще краще - якщо Ви зможете дотягнутися до потрібних речей рукою, не встаючи з місця.
  • У кожної полиці і ящики повинно бути своє, чітке, призначення. Тільки в такому випадку вийде організувати зручне робоче місце. Ви відразу будете розуміти де лежать навушники, блокноти, ручки, флешки і т.д. Чи не доведеться витрачати часу на пошуки всіляких речей по всьому столу.
  • Уникайте відблисків на моніторі. Вони негативно впливають на здоров'я Ваших очей. Повісьте штору потаємні або пересуньте комп'ютерний стіл. Це простіше і дешевше, ніж відновлювати зір або купувати спеціальні окуляри.
  • Поставте близько комп'ютерного столу горщики з домашніми рослинами. Ви зробите робоче місце затишніше і Вам буде куди відвести погляд від монітора, щоб перепочити і трохи розслабитися.

Куди поставити комп'ютерний стіл?

Найкраще місце для комп'ютерного столу - біля вікна. Особливо, якщо Ви за ним не тільки відпочиваєте, а й працюєте. Природне освітлення сприятливо впливає на продуктивність і працездатність. І саме він позитивно позначається на нашому зорі.
Якщо біля вікна місця немає, тоді можна поставити комп'ютерний стіл до будь-якої вільної стіни. Тільки стежте за тим, щоб він не заважав вільному пересуванню по кімнаті.

Місця в кімнаті зовсім мало? Купіть підвісний комп'ютерний стіл! Особлива конструкція не займає багато місця. Виробники представили Вашій увазі розкладні столи. У зібраному вигляді, вони походи на підвісну тумбу. Але варто їх розкласти - перед Вами з'являється велика простора стільниця. Але цей варіант більш доречний для ноутбуків.

В кімнаті є вільний кут? Використовуйте його! Ви зможете знайти компактні кутові моделі столів, які вдало доповнять собою будь-яке приміщення. Плюс, саме кут ми залучаємо найрідше. Так чому б не зробити функціональної і цю частину теж?

У приміщенні є ніша? Якщо вона ще не зайнята - поставте стіл туди. Це зручно! Ви можете розгорнути його як Вам подобається, і навколо буде залишатися досить вільного місця.

Як виділити робочу зону?

Особлива форма. Це може бути кут, ніша або півколо. Ви можете придбати комп'ютерний стіл з надбудовою та шафою. Всі ці елементи йдуть в комплекті. Таким чином, Ви одним замовленням зможете створити зручну робочу зону.
Колір. Ще один хороший спосіб - виділити місце, які Ви відводите для роботи (або дозвілля) кольором. Але пам'ятайте, що якщо Ви обладнаєте його в спальні, то тон не повинен бути надто насиченим або яскравим. Червоного кольору в цьому випадку точно потрібно уникати. Для вітальні будуть актуальні строкаті тони. Головне, щоб вони не відволікали і не дратували Вас.
Матеріал. В такому випадку, радимо звернути свою увагу на вироби з загартованого скла. Колір і тип стільниці, полиць і інших елементів Ви вибираєте самі. По надійності і міцності такі меблі не поступається дерев'яною. Товщина стільниці може доходити до 10 мм. Загартоване скло практично неможливо подряпати або розбити. Особливого догляду воно не вимагає. Досить вчасно протирати пил.

Куди можна ставити комп'ютерний стіл?

Ні в якому разі не ставте Ваш новий комп'ютерний стіл поблизу опалювальних приладів. Це згубно позначиться не тільки на якості меблів, а й на стані техніки.

Намагайтеся уникати прямого попадання сонячних кращою на поверхню столу і комп'ютера. Шкода тут очевидний. Ультрафіолетові промені негативно впливають на колір і покриття корпусних меблів.

Місце для столу навпроти вікна - теж не найкращий варіант. Але якщо Ви виберете його, то краще відразу обзавестися щільною шторою. Інакше, сонячне світло буде постійно потрапляти на монітор, створюючи зайвий дискомфорт.

Є оригінальні ідеї з приводу розміщення комп'ютерного столу в кімнаті? Поділіться ними з нами! Сподіваємося, що наша стаття була корисною і цікавою. Гарного Вам настрою і затишку у Вашій оселі!

2017-06-28 13:23:20
^ Наверх