Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Як визначити висоту барного стільця, різновиди моделей

В останні роки широкою популярністю користуються барні стійки і стільці. Це обумовлено сучасним дизайном приміщення або бажанням заощадити корисну площу. Вони зручні, займають мінімум простору - ідеальне рішення для невеликого кафе або кухні. При виборі відповідного комплекту важлива не тільки висота барного стільця, але також його конструкція, дизайн, матеріал виготовлення і параметри кімнати. Предмет меблів повинен добре виглядати і бути зручним.

Стандартні розміри

Наприклад, якщо стільниця з клієнтської сторони - 110 см, то підійде висота стільця в 75 см. Якщо барна стійка встановлюється будинку, то потрібно звернути увагу на позу, в якій зазвичай сидять господарі, їх середній зріст. Якщо ж справа відбувається в барі, то слід врахувати положення барменів під час роботи. Досвід використання таких конструкцій дозволив розрахувати стандартну висоту барного стільця в см:

  • для бармена - 90
  • для клієнтів - від 115 до 135
  • 85 (Bh) - підходить для стійок-прилавків (від 110 до 115 сантиметрів)
  • 95 (Th) - кращий для високих конструкцій (від 120 до 130 см)

Габарити барного стільця в залежності від моделі

Не завжди класичний стілець із 4 ніжками годиться для стійки. Іноді потрібно економія місця або незвичайний дизайн. Моделей барних стільців кілька: цільні, регульовані, складні і полубарні.

Зростання грає вирішальну роль при виборі. Якщо людина набагато нижче або вище середнього зросту, краще купувати регульовані вироби з підйомним механізмом, особливо для будинку, де є діти або часто бувають гості.

Мінусами складного варіанта є:

  • наявність всього однієї ніжки, що не гарантує ідеальну стійкість;
  • механізм підйому прослужить близько року при частому використанні (небажано його експлуатувати, сидячи на стільці);
  • не всі габарити моделей підходять повним людям;
  • важливо, щоб такий стілець не став розвагою для дитини, інакше він досить швидко вийде з ладу.

В середньому сидіння складаний меблів опускаються до 51 см і піднімаються на 79 см.

Зручний складаний барний стілець створений для економії місця, можна без проблем скласти конструкцію і вмістити її у вузьку невелику нішу. З цим в стані впоратися навіть дитина. Подібні моделі не можуть регулюватися по висоті, тому при виборі потрібно орієнтуватися на стільницю. Роблять їх традиційно з дерева і металу з використанням різних вставок, наприклад, пластика, фанери, ротанга і лози. Дані вироби бувають на одній, трьох або чотирьох ніжках.

Цілісні моделі гарні в родині, де у всіх приблизно однаковий зростання, тому не потрібна постійна підгонка висоти барного стільця. Якщо в дизайні немає зонування, а підлогу на кухні всюди одного рівня, то це найкращий вибір.

Напівбарні моделі - підійдуть для кухні, де не планується робити акцент на зоні харчування. Щоб не помилитися в розмірах, досить зробити прості розрахунки. Сидіння повинно бути трохи вище середини барної стійки - це відмінний варіант для прийому їжі, спілкування і роботи. Для житлового приміщення підійде напівбарний стілець заввишки від 60 до 70 см, якщо стільниця від статі буде перебувати на рівні 90-95 см.

Конструкція спинки також важлива. Правильно підібраний елемент посприяє розслабленню м'язів і дозволяє приємно провести час з сім'єю і друзями. Як будь-які вироби зі спинкою, стілець вибирати потрібно індивідуально, керуючись міркуваннями зручності.

Як підібрати правильну висоту

Перш ніж вибирати сидіння, потрібно визначитися зі стійкою. У домашніх умовах використовують барний стіл не більше 90 см від підлоги, щоб він не виділявся на тлі інтер'єру, тому висота стільця, з огляду на середній людський зріст, повинна бути близько 60 см. Також необхідно звернути увагу на комплекцію користувачів. Найнижчої людини не підійде занадто висока стійка, а повного незручно буде тулитися за коротким столом. 

Висота барної стійки безпосередньо пов'язана зі стільцями, різниця між ними повинна бути від 25 до 30 см для максимального комфорту:

  • класична модель барного столу має ширину - 55 см, а відстань від підлоги - 105;
  • при поєднанні з гарнітуром ширина дорівнює 88 см, підйом від статі - 91;
  • якщо барна стійка стоїть окремо, то її розміри найчастіше бувають 130 см від підлоги, а ширина - 120;
  • якщо ж меблі виготовляються за індивідуальним замовленням, тут важливо орієнтуватися на неї покладено, зростання і комплекцію членів сім'ї.

Сьогодні вибір моделей барних стійок і стільців до них просто величезний. Вони різні за оформлення, колірній гамі, виготовляються з різних матеріалів. Широкий асортимент здатний задовольнити навіть найвимогливіший смак.

 

2020-05-23 00:13:38
^ Наверх