Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Як чистити кухонні стільці?

Стільці грають важливу роль для створення затишку на кухні. Дуже важливо стежити за їх зовнішнім виглядом, зберігати їх чистоту і охайність. У цій статті ми поговоримо про те, як почистити стільці в домашніх умовах, які кошти найкраще підійдуть для цих цілей і поговоримо про особливості догляду за виробами в м'якій оббивці.

Особливості чищення стільців з м'якими елементами

Якщо Ви стали володарем ексклюзивних кухонних стільців з м'якими сидіннями і спинками, краще звертатися в хімчистку. В такому випадку, вироби напевно буде якісно очищено і приведено в повний порядок.

Що потрібно уточнити перед початком чистки?

Для початку, потрібно точно знати, які саме матеріали використовувалися при виготовленні Ваших стільців. Ця інформація вказується в паспорті виробів. І тут важливо два чинники:
• Матеріал оббивної тканини і наповнювача (якщо стілець з м'яким сидінням)
• Матеріал каркаса

У диванів і крісел каркас завжди прихований під м'якими елементами. А ось у кухонних стільців і табуретів він залишається на увазі. Важливо розуміти, які засоби підходять для догляду, щоб при чищенні тканини каркас залишався цілим і неушкодженим. Коли будете приводити в порядок стілець з м'якими елементами стежте за тим, щоб внутрішні наповнювачі залишалися сухими. Якщо виникла необхідність їх намочити - простежте за тим, щоб вони повністю висохли.

Основні правила догляду за кухонними стільцями

1. Використовуйте тільки м'які миючі засоби для чищення. Віддайте перевагу гелям і м'яким губкам, в яких відсутні абразивні і агресивні компоненти.
2. Мийте каркас і м'які елементи окремо один від одного. В цьому Вам допоможе звичайна харчова плівка. Коли будете чистити сидіння або спинку - захистіть каркас за допомогою плівки. Так Ви будете на 100% впевнені в тому, що на нього не потрапить миючий.
3. Перед тим, як почати використовувати миючий засіб, потрібно вибрати на тканини і каркасі меблів місце, які приховано від людського ока. Нанесіть на цю ділянку трохи миючого і подивіться, як воно поведеться. Якщо свої функції воно виконає справно - сміливо продовжуйте чистку.
4. Відмовтеся від порошкових засобів і різних засобів для виведення плям. Від них можуть залишитися подряпини і розлучення.
5. Якщо Ви поставили пляму на м'якій спинці або сидіння - потрібно чистити все спинку або сидіння. Тільки в такому випадку догляд дасть свій результат. Якщо видаляти плями локально, то можуть з'явитися розлучення і стілець доведеться перемивати.
6. Після чищення переконайтеся в тому, що миючий засіб було повністю видалено з поверхні. Справа в тому, що багато оббивки вбирають запахи і в волокнах можуть затримуватися залишки засобів для чищення, які потім виявляться на одязі Ваших дітей або шерсті домашніх тварин.
7. Якщо на стільці з'явилася пляма бруду - дайте йому підсохнути. Потім візьміть м'яку щітку і акуратно зчистити його. Потім візьміть пилосос і приберіть залишки. Коли ці два кроки були виконані, можна приступати до вологого прибирання.
8. Потім необхідно забезпечити стільців оптимальні умови для висихання. Ми вже писали про те, що це важливо. Краще не використовувати для цих цілей праска або гарячі потоки повітря з фена. Ви можете завдати шкоди і оббивної тканини, і каркасу вироби. Досить скористатися звичайним вентилятором або направити на стілець холодний потік повітря з фена.

Чи існує універсальний засіб?

Так! Воно існує і навіть відразу в декількох варіантах. Всі вони є у відкритому доступі і деякі з них знаходяться в кожному будинку.

1. Мильний розчин. Йому під силу впоратися практично з будь-яким плямою. Досить взяти шматочок мила і розвести його в теплій воді. Рідке мило для цих цілей теж відмінно підходить. Протріть сидіння або спинку губкою, попередньо змоченою в цьому розчині. При необхідності повторіть цю дію. Потім візьміть чисту вологу губку і видаліть залишки мильної води з поверхні. Повторюйте процедуру до тих пір, поки не переконаєтеся, що поверхня чиста. Вологу поверхню потрібно промокнути сухою серветкою або ганчіркою з мікрофібри.
2. Підсолена вода. Вона стане в нагоді в тому випадку, якщо необхідно освіжити колір тканини і прибрати запах їжі. На один літр води потрібна одна столова ложка солі. Змочіть в цьому розчині шматочок марлі. Потім злегка відіжміть її і намотайте на щітку пилососа. М'які елементи стільця потрібно пропилососити, при необхідності змінюючи марлю. Після, потрібно гарненько просушити поверхню.
 
Важливо! Добре віджимають марлю. Вона повинна залишатися ледве вологою!

 
1. Засіб для чищення автомобільних салонів. Тут все просто. Досить вивчити інструкцію по застосуванню. Тільки врахуйте, що найчастіше вони мають досить їдким запахом. Добре провітрюйте приміщення і меблі після такого прибирання.
2. Спеціальні шампуні для оббивної тканини. Вони продаються в будь-якому магазині побутової хімії. Вони мають приємний ненав'язливим запахом і відмінно справляються з виведенням плям, якщо чітко дотримуватися інструкцій.

Як виводити різні види плям?

• Плями від вина, овочів, фруктів або ягід легко виводяться розчином з оцту і нашатирного спирту (1 до 1). Просто нанесіть його, потримайте пару хвилин і залишки видаліть звичайної чистої вологою губкою.
• Якщо на поверхні з'явилося свіжа пляма від жиру, його просто потрібно посипати сіллю і залишити до повного вбирання. Якщо пляма з першого разу не вбралося в сіль - повторіть процедуру. Потім оббивку протирають спиртом або обробляють засобом для миття посуду. Спирт можна просто висушити, а мильний засіб обов'язково потрібно змити чистою водою.
• Плями від чаю або кави легко видаляються за допомогою звичайного мильного розчину. Підійде як господарське мило, так і рідке (обов'язково безбарвне!).

Сподіваємося, що наша стаття була корисна для Вас і тепер містити кухню в повному порядку, підтримувати в ній затишок і створювати комфортні умови для всієї родини буде ще простіше!

2017-11-21 13:25:18
^ Наверх