Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Огляд комодів для коридору і важливі критерії вибору

У багатьох квартирах коридори є маленькими, вузькими й незручними приміщеннями. Призначаються для переодягання людей, для зберігання верхнього одягу, дрібного приладдя, потрібних в процесі виходу на вулицю. Неодмінно тут повинна бути меблі для зберігання цих предметів, комод в коридор для цього вибирається найчастіше. Здатні володіти різноманітними розмірами, що дає можливість для кожного незвичайного приміщення вибрати оптимальну модель. Також вони мають різне забарвлення, зовнішній вигляд і інші параметри.

Різновиди комодів для коридору

Дані предмети інтер'єру відрізняються багатьма параметрами. Фото різних моделей представлені нижче, тому завжди є можливість вибрати оптимальний варіант.

Перед покупкою будь-якої моделі слід оцінити, чи зможе вона поміститися в наявний простір, тому спочатку треба звертати увагу на розміри конструкцій.

Відповідно до шириною виділяються різновиди:

• широкі конструкції підходять тільки для коридорів, що володіють значними розмірами і шириною, а при цьому в такому комоді можна зберігати велику кількість верхнього одягу, дрібного приладдя та інших предметів, потрібних саме в цьому приміщенні;

• вузькі предмети інтер'єру вважаються оптимальними рішеннями для невеликих прихожих, де неможливо встановити стандартну конструкцію, хоча їх мінусом є те, що вони не відрізняються хорошою місткістю, тому нерідко великі предмети доводиться зберігати в іншому приміщенні.

Якщо приміщення зовсім є надмірно маленьким, то нерідко для нього підійде виключно кутовий предмет інтер'єру, який не займає багато місця, але може бути багатофункціональним і містким.

Комоди для взуття

Взуття неодмінно міститься в коридорі, а щоб вона не заважала при ходьбі або використанні даного приміщення для інших цілей, вона повинна зберігатися в відповідних меблів. Для цього купуються спеціальні комоди для взуття, що володіють особливостями:

• вироби створюються низькими, тому нерідко зверху вони зазвичай оснащуються м'яким місцем, що дозволяє не тільки зберігати взуття, а й сидіти під час перевзування;

• в них є кілька відсіків, що володіють невеликою висотою, тому зберігати в них можна виключно взуття;

• зазвичай ці відсіки оснащуються гратчастими полицями, що забезпечує можливість для висушування взуття;

• ящики можуть бути відкритими або закритими, причому перші вважаються більш дешевими, але другі забезпечують прекрасний зовнішній вигляд самого приміщення.

У комплекті з взуттєвими комодами можуть йти додаткові конструкції, наприклад, дзеркало, полиці або інші елементи, що забезпечують зручність використання приміщення, а при цьому не займають багато місця.

Комоди для одягу

Такі комоди в коридор мають досить великими розмірами. Вони відрізняються значною висотою, щоб можна було комфортно розташовувати верхній одяг або інші предмети гардероба. Вироби мають особливості:

• можуть мати різну ширину, причому вона вибирається в залежності від розмірів самого коридору;

• висота може бути різною, причому якщо планується зверху зберігати головні убори, то вибирається не надто висока модель;

• зверху можуть бути ящики, закриті дверцятами, а в них можна зберігати різні предмети, парасолі або несезонні речі;

• глибина вибирається з особливою ретельністю, так як нерідко занадто великі конструкції просто не вміщаються в невелике приміщення.

Багато великих комоди, призначені для одягу, знизу оснащуються спеціальним вузьким відсіком, використовуваним для зберігання взуття, що підвищує функціональність і місткість таких меблів.

Котові комоди у передпокій

Нерідко власникам житлової нерухомості доводиться миритися з дуже маленькими коридорами. Для них оптимальним вибором вважається кутовий комод, фото якого можна побачити нижче. До плюсів його покупки відноситься:

• розташовується конструкція в кутку, тому не займає багато місця;

• зберігати можна не тільки дрібні речі, а й навіть одяг, парасолі або взуття;

• багато моделей мають прийнятну вартість;

• відрізняються компактністю і високою функціональністю;

• можна використовувати конструкцію навіть для установки горшочних квітів.

Найкраще вибирати комод, представлений у вигляді купе, що забезпечує значну економію простору, оскільки не вимагатиме наявності перед конструкцією істотного простору.

Комоди на ніжках

Випускаються комоди на ніжках або підвісні. Обидва варіанти добре підходять для невеликих прихожих, але моделі, оснащені ніжками, зазвичай мають спеціальний нижній відсік, призначений для зберігання взуття.

Комод з ніжками вважається функціональним і зручним для збірки. Він вибирається, якщо планується зберігати в ньому досить важкі предмети.

З дзеркалом

Дзеркало - це обов'язковий елемент в будь-якого передпокою, що дозволяє комфортно збиратися до виходу з дому. Дзеркало призначене не тільки для комфортності одягання, але і для візуального розширення простору і створення більш світлого приміщення, що актуально для прихожей, що є зазвичай темної і маленькою кімнатою.

Дзеркало може володіти різними формами і розмірами. Не рекомендується вибирати його занадто великим, так як інакше буде залишатися мало місця для самого комода, а надто маленька меблі не буде місткою.

Який матеріла обрати?

Фото численних видів комодів представлені нижче, причому вироби відрізняються різними параметрами, до яких відноситься і матеріал виготовлення. Найбільшим попитом серед комодами вважаються вироби з:

• ламінованого ДСП;

• пластика, наявного високу пластичність і низьку ціну;

• металу, що забезпечує отримання міцних конструкцій;

• натуральної деревини, що володіє високою екологічністю і довгим терміном служби;

• шпону, що вважається оптимальним для створення меблів.

ромі матеріалу слід оцінювати забарвлення і зовнішній вигляд конструкцій, щоб вони добре виглядали в коридорі.

Установка комода в коридорі залежить від розміру цього приміщення. Найбільш часто вироби встановлюються уздовж стіни, тому вони повинні бути вузькими. Їх довжина залежить від габаритів кімнати. Якщо коридор має занадто маленькі розміри, то купується спеціальна кутова конструкція, тому вона встановлюється в певному кутку коридору.

Критерії вибору

При виборі комодів, які будуть встановлені в передпокої, враховуються основні критерії правильного вибору:

• стійкість перед вологою, тому що взимку і в дощову погоду з одягу і парасольки людей на меблі можуть потрапляти волога;

• привабливий зовнішній вигляд;

• ідеальне відповідність габаритів конкретного приміщення, де планується встановлювати комод;

• легкість догляду, щоб не виникало труднощів з усуненням бруду з поверхонь меблів;

• хороше поєднання з іншими предметами в кімнаті;

• оптимальна вартість.

Багато людей вважають за краще вибирати виріб, який буде чудово підходити для наявного стилю коридору, а фото таких рішень можна подивитися нижче. Таким чином, комоди для коридору вважаються прекрасним рішенням. Вони можуть призначатися для зберігання взуття чи одягу, а також різних дрібних предметів або речей. Випускаються вони в різних видах, тому можуть створюватися з різних матеріалів, мати різноманітними кольорами та габаритами. Такий значний вибір дає можливість для кожного приміщення вибрати оптимальну конструкцію. Якщо ж знайти підходящу модель не вдається, то допускається зробити її самостійно, для чого треба попередньо приділити увагу формуванню правильних креслень.

Різновиди

У наш час можна легко вибрати стильні, красиві речі будь-якої форми, в залежності від конкретного інтер'єрі і розмірів передпокою. Якщо квартира невелика, ідеальним варіантом буде вузький комод в передпокій, що не займає багато місця. Якщо дозволяє площа, можна вибрати меблі ширше, головне, щоб комод в прихожу не захаращувати простір, інакше він буде виглядати як чужорідний елемент.

Щоб комод органічно вписався в інтер'єр, необхідно, в першу чергу, визначитися з різновидом цього предмета меблів. Зараз найбільшою популярністю користуються вироби наступних типів:

Кутовий комод в передпокій - його можна використовувати для того, щоб зберігати будь-яку дрібницю (наприклад, ключі, монети) і паперу. Зазвичай вони забезпечені висувними ящиками (глибина ящиків довільна), а також мають дві закриваються двері;

Стійка для взуття - така річ не тільки корисна, але будь-який інтер'єр, а взуття завжди буде в порядку. Бувають стійки великих розмірів, а бувають маленькі, призначені для домашніх тапочок. Іноді такий різновид комода забезпечується спеціальним сидінням. Це дуже зручно для людей похилого віку (маленьких дітей), так як дає можливість взуватися в сидячому положенні;

Також шафка може бути навісний. У ньому можна тримати необхідні речі, використовувати поличку як підставку для стаціонарного телефону, в нижній частині можна залишити місце для взуття. Глибина ніші для взуття може варіюватися.

Нюанси вибору

Якщо необхідний широкий комод для зберігання великих предметів, можна вибрати модель, в якій глибина ящиків становить від сорока сантиметрів. Якщо у великих розмірах потреби немає, рекомендуються моделі більш скромних габаритів. У них зручно зберігає будь-яку домашню дрібниця, а також постільні приналежності або рушники. Якщо додати дзеркало і встановить на стільницю лампу, комод перетвориться в туалетний столик.

Найбільш функціональний варіант -Виріб середніх розмірів, забезпечене великою кількістю висувних секцій різного розміру. Найзручніше, коли великі ящики розміщуються внизу, середні - в центрі, а найменші відділення - вгорі. У нижній частині можна тримають ковдри і подушки, середня частина підійде для зберігання кухонних і банних рушників різного розміру, а вгорі зручно тримають косметику, побутову хімію, аксесуари.

Якщо планується, що комод буде головним елементом передпокої, рекомендуються так звані острівні моделі. Острівний варіант розміщується в центрі і красиво виглядає з усіх боків. Саме цим він відрізняється від приставних моделей, які одним боком завжди повернені до стіни.

В процесі вибору не варто відразу зупинятися на першому вподобаному виробі. Для того, щоб вибрати комоди передпокій фото коштує 10 - 20 штук або навіть більше. А потім вже варто розглядати сподобалися екземпляри в оригіналі.

Необхідно перевірити, як висуваються ящики. Вони повинні викочуватися без праці, які не видавати сторонніх звуків при русі. Щоб секції не випадало, на них зазвичай встановлюють спеціальні блокатори, які утримують ящики всередині комода. Комоди хорошої якості завжди мають доводчики. Завдяки доводчикам ящики висуваються легко і вільно, не скриплять при русі, Також важливі критерії якості - міцний кріплення і стійкість.

Варто також звернути увагу на загальний зовнішній вигляд виробу. На фасаді не повинно бути подряпин, потертостей, деформацій. Якісний комод має поверхню однорідного кольору, без плям, ящики не мають відколів, щербин.

Найбільш якісні та міцні комоди виконані з натурального дерева, але таку річ може дозволити собі далеко не кожен. Крім того, дерев'яні меблі вимагає особливого догляду. Більш доступний і практичний варіант - пластмаса або ДСП.

2020-04-27 18:24:12
^ Наверх