Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Тумба в інтер'єрі

Перед тим, як остаточно визначитися з вибором приліжкової тумби, бажано знати, що Ви плануєте зберігати всередині і з якою метою використовувати дані меблі. Тумбочка може бути відкритого або закритого типу, її корпус може бути класичним або м'яким, вона може стояти на низьких або високих ніжках, бути з коліщатками або без них. Ви можете знайти навіть моделі з кованими елементами. Вони прекрасно доповнять металеве ліжко за стилем виконання. Пам'ятайте, що в спальні повинне залишатися досить багато вільного простору. Адже чим вільніше Ви будете себе почувати в цій кімнаті - тим якісніше буде Ваш відпочинок.

Дизайн приліжкових тумб

Як правило, ми вибираємо меблі під уже заздалегідь спланований інтер'єр, його стиль і певні особливості. Погодьтеся, що вишукана барочна тумбочка буде досить безглуздо виглядати в мінімалістичної спальні. Приклад перебільшений, але він ясно доносить суть.

Класичний інтер'єр

Для спальні, виконаної в класичному дизайні, підійдуть приліжкові тумбочки з натурального дерева. Переважно з дуба або бука. Ці меблі обов'язково повинна бути масивною. Краще підбирати моделі на низьких ніжках, які ледь видно під підставою. Фурнітура може бути представлена ​​вишуканими витонченими ручками, а фасади можуть бути прикрашені елегантним фрезеруванням. Коли будете підбирати колір - орієнтуйтеся на бежеві або коричневі тони.

Англійський стиль

Англійський стиль часто порівнюють з класикою. Але він більш легкий і колірна гамма теж має деякі відмінності. Для такого інтер'єру потрібно вибрати 3-4 основних тони і дотримуватися їх. Не варто робити занадто багато яскравих акцентів, вони можуть перевантажити спальню. Тумбочка має бути виконана з натурального дерева, бажано підбирати світлий або темний колір. Перевага породи деревини: дуб, сосна. В цілому, склалася інтер'єр повинен бути легким, ненав'язливим і одночасно вишуканим.

Скандинавський стиль

Спальня, виконана в скандинавському стилі повинні бути світлою, просторою і з мінімальною кількістю меблів. В цьому випадку, краще всього впишеться компактна біла тумба з натурального дерева. Підійде шпонированная модель. Але її колір повинен бути наближеним до натурального дерева. Скандинавський стиль - відгалуження мінімалізму. Тому дотримуйтеся головного правила - менше меблів і більше простору, і Вам гарантований успіх в облаштуванні.

Стиль Прованс

Прованський стиль теж створюється за допомогою дерев'яних меблів. В цьому випадку, потрібно підбирати тумбочку на тонких витончених ніжках, бажано високих. Фасад може бути прикрашений фрезеруванням або квітковими мотивами. Забарвлення потрібно підбирати ненав'язливу, пастельну. Темних тонів слід уникати. Таку тумбу можна використовувати в якості підставки під керамічні декоративні статуетки або живі рослини. В такому випадку, вона ідеально впишеться в спальню даного стилю.

Стиль бароко

Розкішну спальню в стилі бароко доповнить елегантна тумба з великою кількістю фрезерованих елементів, всіляких завитків, бажано золотого кольору. Кольорову гаму краще підбирати світлу, в піщаних бежевих тонах. Доповнять образ ковані ручки. Спальня в загальному, і тумбочка зокрема, повинні виглядати дорого, багато. Особливих вимог до матеріалів меблів немає. Головне, щоб вона відрізнялася пишними формами, була виконана у відповідній кольоровій гамі і гармоніювала між собою.

Стиль кантрі

Для спальні в стилі кантрі підійдуть приліжкові тумбочки з кованими елементами. Доречно будуть виглядати в такому інтер'єрі тумби в м'якій оббивці, бажано з натуральної шкіри. Вони відмінно доповнять собою металеву або дерев'яну ліжко. Ваші нові меблі обов'язково повинна відрізнятися прямий чіткою геометрією. Бажано повна відсутність вигадливих декоративних елементів. Переважно вибирати моделі з натурального дерева або металу.

Мінімалізм

Спальня в цьому стилі просто зобов'язана бути просторою. Серед меблів - тільки необхідні атрибути. Як правило, мінімалізм використовують для оформлення квартир-студій. Саме в цьому випадку буде доречно зонування приміщення за допомогою різних меблевих атрибутів, а не окремих кімнат і громіздких перегородок. Колірна гамма будується на контрастних поєднаннях: білий і чорний, чорний і бежевий, сірий і білий і т.д. Підійде тумба з натурального дерева, допускається використання металевих елементів.

Ми розповіли Вам про найбільш популярних напрямках оформлення інтер'єру спалень і про те, які тумби краще підбирати для того чи іншого стилю. Тепер Ви точно зможете зробити свою спальню ще затишніше, комфортніше і практичніше.

2017-09-28 09:19:57
^ Наверх