Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Топ 5 помилок при виборі дивана

Купівля дивана - досить важливе і відповідальне завдання. Саме цей предмет меблів часто стає центром всього інтер'єру. Однак трапляється й так, що відразу або через деякий час після покупки дивана його новоспечений власник починає розчаровуватися в своєму придбанні. Заплутавшись серед великого вибору диванів від виробника, багато хто з нас втрачають важливі деталі. Щоб диван по-справжньому вам догодив, надаємо список з п'яти найпоширеніших помилок при його виборі.

Помилка перша: неправильні розміри

Як би сильно не подобався вам диван, в першу чергу потрібно звертати увагу на його габарити. Купівля занадто маленького або занадто великого дивана навряд чи стане вдалою. Тому перш, ніж оформляти замовлення на вподобану меблі, обов'язково виміряйте свою кімнату і визначте, скільки місця в ній можна відвести під диван.

Якщо ж ви хочете дізнатися, чи підійде конкретна модель для вашої кімнати, постарайтеся візуалізувати як вона буде виглядати на відведеному місці. Для цього просто окресліть ширину і довжину дивана на підлозі і визначте, чи не будуть створюватися незручності, якщо з кімнати відніметься ця площа.

Помилка друга: покупка дивана, незручного для вас

Диван не тільки повинен ідеально підходити за розмірами до кімнати, але і бути зручним для домочадців. Так, високим людям рекомендується звертати увагу на моделі з поглибленим сидінням, так як воно допомагає комфортніше сидіти. Якщо зростання у вас невисокий, то навпаки, рекомендується купувати неглибокі дивани, з яких буде легше підніматися.

Якщо є можливість, диван краще попередньо протестувати. Посидьте на ньому і полежіть, переконайтеся в тому, що підлокітники зручні для вашого зростання. Також зверніть увагу на те, чи подобається вам м'якість дивана.

Помилка третя: вибір дивана іншого стилю

Диван зобов'язаний вписуватися в інтер'єр кімнати і гармоніювати з рештою меблюванням. Найкраще спробувати промальовувати всі приміщення в спеціальних додатках, щоб візуалізувати, як він буде виглядати.

Меблі, що не підходить під оформлення решти інтер'єру, найчастіше починає дратувати домочадців і вони досить швидко починають замислюватися про покупку нової.

Помилка четверта: не та тканину або не той колір

Однією з найпоширеніших помилок є неправильна тканину для дивана. Логічно зупиняти свій вибір на тих різновидах тканин, які не будуть бруднитися практично від кожного дотику або рватися при першому випадку. Якщо диван планується встановлювати в кімнатах, де збирається вся сім'я і він буде часто використовуватися, рекомендується вибирати досить щільну і міцну оббивку.

Неправильний відтінок тканини також стає значною проблемою. Тому при потребі можна запастися невеликим шматочком оббивного матеріалу і принести його додому з метою порівняння з відтінками інтер'єру. В цілому покупець може орієнтуватися виключно на свій смак, проте з практичної точки зору найкращими вважаються бежеві і сірі дивани нейтральних відтінків.

Помилка п'ята: низькоякісний диван

Часто покупцями, які обирають диван, керують саме цінові міркування. Заощадити хочуть все, але придбання дешевих і низькопробних предметів меблів гарантують, що їх доведеться міняти вже через пару років.

Високоякісний диван - це економія грошей в довгостроковій перспективі. Покупцеві потрібно звертати увагу на якість тканини, збірки, фурнітури і т.д. Якщо ці фактори не будуть дотримані, поломка дивана може статися вже через рік-другий.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір. Пам'ятайте про те, що то, наскільки відповідально ви поставитеся до покупки дивана, тим довше він вам прослужить.

2020-04-27 17:52:43
^ Наверх